Kokią techniką reikia turėti, prieš perkant mišką?

Administratorius/ June 27, 2024/ Sodo technika

Miško pirkimas yra rimtas sprendimas, reikalaujantis ne tik finansinių investicijų, bet ir techninių žinių bei tinkamos įrangos. Prieš perkant mišką, svarbu suprasti, kokią techniką gali tekti naudoti miško kirtimo, priežiūros ar tvarkymo darbams. Tačiau svarbu paminėti, kad ne visais atvejais savininkui reikės rūpintis šiais aspektais, ypač jei mišką ketinama parduoti arba jei perka mišką su žeme specialistai, kurie patys rūpinasi kirtimo ir kitais darbais.

Miško kirtimo technika

Jei planuojate pirkti mišką ir patys atlikti kirtimo darbus, jums reikės įvairios technikos, priklausomai nuo miško dydžio, medžių rūšies ir kitų sąlygų. Pagrindinė miško kirtimo technika apima:

  1. Grandininiai pjūklai – tai pagrindinė priemonė medžių kirtimui. Jie turi būti kokybiški, galingi ir patikimi, kad galėtumėte efektyviai kirsti įvairių rūšių medžius.
  2. Miško traktoriai – naudojami medienos išvežimui iš miško. Šie traktoriai turi būti galingi ir pritaikyti sunkiai pravažiuojamoms vietovėms.
  3. Kirtimo kombainai – tai didelė ir galinga technika, skirta greitam ir efektyviam miško kirtimui. Kirtimo kombainai yra brangūs, todėl dažniausiai naudojami dideliuose miškuose arba profesionalių kirtėjų.
  4. Savaeigės miško mašinos – tai specializuota technika, skirta medžių kirtimui, išvežimui ir apdorojimui tiesiai vietoje. Tokios mašinos leidžia greitai ir efektyviai atlikti visus kirtimo darbus.

Tačiau jei specialios įmonės perka miška, savininkui nereikia rūpintis miško kirtimo technika. Šios įmonės turi visą reikalingą įrangą ir patyrusią komandą, kuri gali atlikti visus kirtimo darbus už jus.

Miško priežiūros technika

Be kirtimo technikos, svarbu turėti ir miško priežiūros techniką, kuri padės palaikyti miško būklę po kirtimo darbų. Ši technika apima:

  1. Purentuvai ir sėjamosios – naudojami miško atnaujinimo ir atsodinimo darbams. Jie padeda paruošti dirvą ir pasėti naujus medžius.
  2. Genėjimo įrankiai – skirti medžių priežiūrai, kad būtų išlaikyta jų sveikata ir augimas. Tai gali būti genėjimo pjūklai, žirklės ir kiti specializuoti įrankiai.
  3. Traktoriai ir priekabos – naudojami medienos transportavimui ir kitų miško priežiūros darbų atlikimui.

Tačiau, jei įmonės perka mišką su žeme, savininkui nereikia rūpintis nei kirtimo, nei priežiūros darbais. Tokiais atvejais miško valdymas pereina naujam savininkui, kuris rūpinasi visais techniniais aspektais.

Miško kirtimo paslaugos

Jei nesate pasirengę investuoti į brangią miško kirtimo techniką ar neturite laiko ir žinių atlikti šiuos darbus patys, galite pasinaudoti miško kirtimo paslaugomis. Įvairios įmonės siūlo profesionalias miško kirtimo paslaugas, kurios apima visus reikiamus darbus nuo medžių kirtimo iki medienos transportavimo. Jie turi visą reikalingą techniką ir patyrusią komandą, kuri gali užtikrinti, kad kirtimo darbai būtų atlikti greitai, efektyviai ir laikantis visų reikalavimų.

Miško pirkimas be rūpesčių

Jei norite visiškai išvengti rūpesčių, susijusių su miško kirtimo ir priežiūros darbais, verta apsvarstyti galimybę parduoti mišką specialistams, kurie perka mišką su žeme. Tokiu būdu jūs ne tik gausite pinigus už savo mišką, bet ir nebeturėsite rūpintis jo valdymu. Įmonės, kurios perka mišką su žeme, rūpinasi visais techniniais ir teisiniais aspektais, todėl jūs galite būti ramūs, kad sandoris bus atliktas sklandžiai ir profesionaliai.

Share this Post